KALAPURO


Pitopalvelu/ tilaukset

Kalapuron tiloihin mahtuu n. 40 hengen tilaisuudet. Tiloissa voi pitää esim. pienimuotoiset syntymäpäivät, häät, kokoukset, yritysten virkistäytymispäivät jne.Kalapuron historia


Kalapuro on 1800-luvulta peräisin oleva tila Tuovilanlahden kylässä Maaningalla. Tila toimii nykyään museona.

Kalapuro on erotettu Törmälän maista Mykkäsille. Mykkäset rakensivat päärakennuksen, joka käsitti alun perin tuvan, kamarin ja porstuan. Ananias Mykkänen myi tilan talollinen Heikki Luomelle, joka puolestaan myi tilan Taavetti Luomelle (myöh. Taavetti Virtala). Tila on ollut Virtalan suvulla 1800-luvun lopulta alkaen. Taavetti Virtala (3.5.1893 - 1989) laajensi rakennusta noin vuonna 1914. Vuonna 2016 Tuovilanlahden seudun nuorisoseura ja Aarne Virtalan perikunta tekivät vuokrasopimuksen, jolla kiinteistö siirtyi nuorisoseuran käyttöön. Rakennuksia on kunnostettu perinteitä kunnioittaen.

Kalapuron päärakennuksen vanhimmat osat ovat tupa ja eteinen, jotka ovat peräisin 1880-luvun loppupuolelta. Tupa on toiminut alkuaan savutupana. Talon toinen pääty eli keittiö ja sali on rakennettu 1914. Päärakennus on entistetty suurelta osin.

Pihapiirissä sijaitsevat eloaitta ja vaateaitta, vanha talli, piikojen aitta sekä riihi, jotka kaikki ovat peräisin 1800-luvulta. Uusi navetta on rakennettu vuonna 1934 ja sauna 1950-luvulla.


Kalapuron historia löytyy täältä